Veteran Moped Dagen 2016

Hässelby hembygsförening

 Stora Veteran Moped Dagen 2016

Rusch - önskemoppen. Det var inte många som "önskedrömmen" gick i uppfyllelse för.

Den var snygg den var tuff men samtidigt också väldigt dyr, drygt 1000 kronor på 60 talet, den tillverkades av Östholms Motor & Cykelverkstad. Klara Norra Kyrkogata 21, Stockholm

Veteranmoped rallyt  2016


Den 8 maj besökte jag och en kamrat Hässelby hembygdsförening, deras fantastiska museum samt naturligtvis den stora VeteranMopedDagen 2016. Det kördes ett 2 mil långt ”rally” med olika manöverprov mm. En ”veteranpolis” fanns på plats med rätt att kolla trimningar, det var den stora skräcken på 50 – 60 talet, att polisen skulle kontrollera moppen (som nästan alltid var trimmad på ett eller annat sätt)

Inga kontroller utfördes den här högtidsdagen, ”Veteranpolisen” var fullt upptagen med att prata mopedminnen med oss ”veterangubbar”


Mopederna startade sin rallyrunda en och en efter en kort beskrivning av mopedmärket och föraren, väldigt givande och intressant.


OJ vilket trevligt arrangemang, det fina vädret bidrog också till en lyckad dag med av många  veteranmopeder och mängder av besökare. Det visades veteranmopeder från 1946 – 1980 talet, även en del utställningsmopeder, det spelades livemusik (sådan musik som vi ”gubbar och gummor” kunde lyssna på), kaffe läsk o korv serverades.

Det här var tredje året i rad som VeteranMopedDagen arrangerades, hoppas att det blir många år till,

- Vi blev helt ”sålda” och kommer att bli trogna besökare i framtiden


Lasse Öhrlund


Här står den  Husqvarna Silverpilen, Drömhojen OJ OJ vilka minnen som vaknar!!

Drömmen att äga en sådan här "lättviktare" efter mopedåldern gick aldrig i uppfyllelse för de flesta av oss på 50 - 60 talet