Veteran Moped Dagen 2016

Hässelby hembygsförening

Stora Veteran Moped Dagen 2016

Veteranmoped rallyt 2016

 

Den 8 maj besökte jag och en kamrat Hässelby hembygdsförening, deras fantastiska museum samt naturligtvis den stora VeteranMopedDagen 2016. Det kördes ett 2 mil långt ”rally” med olika manöverprov mm. En ”veteranpolis” fanns på plats med rätt att kolla trimningar, det var den stora skräcken på 50 – 60 talet, att polisen skulle kontrollera moppen (som nästan alltid var trimmad på ett eller annat sätt)

Inga kontroller utfördes den här högtidsdagen, ”Veteranpolisen” var fullt upptagen med att prata mopedminnen med oss ”veterangubbar”

 

Mopederna startade sin rallyrunda en och en efter en kort beskrivning av mopedmärket och föraren, väldigt givande och intressant.

 

OJ vilket trevligt arrangemang, det fina vädret bidrog också till en lyckad dag med av många veteranmopeder och mängder av besökare. Det visades veteranmopeder från 1946 – 1980 talet, även en del utställningsmopeder, det spelades livemusik (sådan musik som vi ”gubbar och gummor” kunde lyssna på), kaffe läsk o korv serverades.

Det här var tredje året i rad som VeteranMopedDagen arrangerades, hoppas att det blir många år till,

- Vi blev helt ”sålda” och kommer att bli trogna besökare i framtiden

 

Lasse Öhrlund

 

Här står den Husqvarna Silverpilen, Drömhojen OJ OJ vilka minnen som vaknar!!

Drömmen att äga en sådan här "lättviktare" efter mopedåldern gick aldrig i uppfyllelse för de flesta av oss på 50 - 60 talet